Echipa

Contact Together for excelent journeys!

Eturia
  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Politica GDPR
  • Politica Cookies

Contact Bucuresti

Contact Piatra Neamt

Termene si conditii

Bine ati venit pe Site-ul www.eturia.ro.
Acest website (denumit in continuare Site) este creat si administrat de SC ETURIA SRL. Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare a Site-ului, care stabilesc regulile prin care orice persoana poate accesa si/sau utiliza informatiile de pe Site-ul www.eturia.ro. Utilizand si/sau vizitand acest website (inclusiv continutul disponibil prin acest Site) acceptati automat acesti Termeni si Conditii de utilizare ale Site-lui.
In cazul in care nu sunteti de acord cu acesti Termeni si Conditii, va rugam sa parasiti acest Site ACUM.
Eturia isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Adresa si date de contact

S.C. ETURIA S.R.L. este o societate romaneasca cu sediul social in Piatra Neamt, str. 1 Decembrie 1918, Nr.58, jud. Neamt, numar de telefon 0233.22.88.48, adresa de e-mail office@eturia.ro, avand un Capital Social de 50.000 lei, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub numarul J27/908/2007, avand cod unic de inregistrare RO 22067680, titulara a Licentei de turism nr. 4476, pentru Agentie de Turism tour operatoare.

Acces si servicii prezentate pe Site

Eturia garanteaza Utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe acest Site, pentru solicitare de oferte si programe turistice, informatii despre destinatiile promovate, abonare la newsletter, achizitionare de produse Eturia, rezervari, precum si suport live sau prin e-mail, etc. Daca optati pentru inregistrare pe acest Site va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii necesare. Daca informatiile furnizate nu sunt corecte si complete, Eturia poate alege sa nu raspunda la solicitarea dumneavoastra.

Responsabilitate

Informatiile cuprinse in acest Site au un caracter strict consultativ si pot fi modificate oricand, fara o notificare prealabila. Desi facem eforturi in vederea asigurarii calitatii, corectitudinii si caracterului actual al materialelor publicate in Site, nu putem garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau. Este necesar sa ne contactati si sa verificati daca informatiile sunt actuale. Deasemenea acest Site contine link-uri catre alte site-uri, iar Eturia nu are nici o responsabilitate asupra corectitudinii informatiilor furnizate pe aceste site-uri. Eturia nu isi asuma raspunderea, in nici o situate, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect.

Conditii de utilizare a Site-ului

Eturia va garanteaza permisiunea de a utiliza acest Site cu respectarea urmatoarelor Conditii de utilizare:

  • Site-ul se va utiliza doar in interes personal si non-comercial;
  • Este interzisa copierea, reproducerea partiala sau integrala a Site-ului, download-ul sau printarea unor copii a continutului, distribuirea unor parti din acest Site in orice fel de mediu, atat pentru uz personal cat si in scop comercial, fara a obtine acordul scris prealabil, de la administratorul Site-ului.
  • Este interzis sa afectati sau sa interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale Site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea si copierea unui continut, sau cu elemente care intaresc limitele de utilizare ale Site-ului sau continutului acestuia.
  • Utilizatorii pot trimite sugestii, comentarii, feedback, idei, poze din destinatiile in care au calatorit, caz in care acestea devin proprietatea SC ETURIA SRL.
  • Este interzis sa trimiteti materiale sau comentarii vulgare sau discriminatorii legate de statutul social, rasa, etnie, convingeri politice, religie sau sex, materiale pornografice de orice fel sau legate de abuzuri asupra minorilor, sau violarea in orice fel a legilor romane si internationale.
  • Solicitarile de utilizare/ modificare a continutului Site-ului pot fi trimise la adresa de e-mail office@eturia.ro. Site-ul Eturia sau site-urile conexe acestuia, va pot pune ocazional la dispozitie platforme de comunicare directa intre dumneavoastra si alti parteneri ai nostri.

ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI WWW.ETURIA.RO SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA ACEST SITE, VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI WWW.ETURIA.RO SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

Copyright

Intregul continut al acestui Site, incluzand imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date, reprezinta proprietatea Eturia si a furnizorilor sai, fiind protejate de Legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala.
'Eturia', 'design your holiday' si 'deseneaza-ti vacanta', precum si toate desenele si simbolurile legate de acestea sunt marci inregistrate ale S.C. Eturia S.R.L. si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Eturia isi rezerva toate drepturile pentru acest Site si pentru continutul acestuia. Continutul acestui Site va este oferit dumneavoastra doar cu scop informativ si pentru uz personal si nu poate fi folosit, copiat, reprodus, distribuit, transmis, expus, vandut, licentiat sau cu alte scopuri fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate.
Folosirea fara acordul Eturia a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Conditii generale de rezervare - vanzare a biletelor de avion

Odata cu efectuarea rezervarii, Pasagerul va primi de la Eturia informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari. Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de Compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa Agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion, se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca Agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare. Dupa emiterea biletului de avion, toata responsabilitatea privind efectuarea calatoriei revine companiei aeriene.

Pasagerul este obligat sa se prezinte la imbarcarea pentru zbor cu cel putin 2 ore inainte de ora plecarii pentru zboruri internationale si minim 1ora si 30min inainte de ora plecarii pentru zboruri interne, pentru a i se putea intocmi formalitatile necesare.

Fiecare Turist este raspunzator personal pentru respectarea prevederilor serviciilor pasapoarte, vamale, sanitare, etc. ale tarii in care calatoreste. Cetatenii straini trebuie sa se informeze asupra obligativitatii vizelor la consulatele si ambasadele tarilor in care vor sa calatoreasca. Este indicata reconfirmarea zborului de intoarcere cu 72 ore inainte, in caz contrar putand fi anulata rezervarea acelui zbor. In functie de reglementarile companiilor aeriene,

Pasagerul poate prezenta la check-in pentru zborurile internationale, una sau doua piese de bagaj a cate 20-23 kg fiecare, cu dimensiuni totale (lungime + latime + inaltime) de 158 cm, precum si o piesa pentru bagaj de mana de 5-10 kg, cu dimensiuni totale de 115 cm. Pentru zborurile interne, limita de greutate pentru bagajele de cala este de 10-20kg/persoana, iar pentru bagajul de mana de 5-10 kg. Informatii exacte va vor fi comunicate la emiterea biletelor de avion. Excedentul de bagaje se taxeaza suplimentar de catre companiile aeriene. Pasagerii cu probleme grave de sanatate, precum si pasagerele insarcinate vor putea calatori numai cu acordul scris al medicului curant, obtinut cu maxim 7 zile inaintea datei zborului. Animalele domestice sunt acceptate la bordul aeronavelor numai cu rezervare anterioara confirmata de catre compania aeriana si numai cu model standard de cusca. La bordul aeronavei sunteti obligati sa respectati recomandarile personalului de bord si puteti solicita informatii despre programul de fidelizare al companiei aeriene cu care calatoriti pentru a putea beneficia ulterior de avantajele oferite membrilor.

Reguli de securitate in aeroporturi

Pentru a va proteja impotriva noilor amenintari cu explozibili lichizi, Uniunea Europeana (UE) a adoptat o serie de reguli si masuri, care restrictioneaza cantitatea de lichide pe care le puteti trece prin punctele de control de securitate. Aceste reguli se aplica pentru toti pasagerii care pleaca de pe aeroporturi din UE indiferent de destinatia acestora, insa se practica pe o scara din ce in ce mai larga si pe alte aeroporturi dinafara UE. Aceasta inseamna ca la punctele de control de securitate se vor face verificari legate de substantele lichide pe care doriti sa le transportati, insa si pentru alte obiecte interzise. Totusi, noile reguli nu limiteaza cantitatea de lichide pe care le puteti cumpara din magazinele duty-free sau de la bordul aeronavelor operate de o companie aeriana din UE. Noile reguli au intrat in vigoare la 6 noiembrie 2006 pe toate aeroporturile din UE, Norvegia, Islanda si Elvetia si sunt valabile pana la alte modificari.

Este permis sa luati in bagajul de mana doar cantitati mici de lichide de uz personal, care trebuie sa fie amabalate in recipiente individuale de maximum 100 mililitri fiecare. Toate aceste recipiente vor fi depozitate lejer intr-un ambalaj din material plastic transparent, care se poate resigila, avand un volum maxim de 1 litru per pasager. La aeroport, pentru a facilita controlul de securitate, trebuie sa prezentati separat pentru examinare toate lichidele pe care le aveti, trebuie sa dezbracati jacheta sau haina in punctele de control, sa scoateti laptop-ul si alte echipamente electronice din bagajul de mana. Toate acestea vor fi scanate separat. Lichidele care intra in discutie includ: apa si alte bauturi, supe, siropuri, creme, lotiuni si uleiuri, parfumuri, spray-uri, gel de par si de baie, spuma de barbierit, recipiente sub presiune, pasta de dinti, rimel, mixturi, precum si alte produse de aceeasi consistenta.

Este permis: sa impachetati lichide in bagajele de cala (noile reguli se aplica doar pentru bagajele de mana), puteti avea in bagajul de mana medicamente sub forma de lichid, gel, aerosoli, insulina si substante pentru dieta (este necesara recomandarea scrisa a medicului), inclusiv hrana pentru copii (lapte sau suc), in cantitatea necesara pe durata calatoriei. Este permis sa cumparati lichide, cum ar fi bauturi sau parfumuri, fie din zona duty-free de dupa controlul de securitate, fie de la bordul aeronavelor doar daca aestea sunt ambalate in pungi resigilabile din plastic transparent. (nu trebuie desigilate pana la destinatie, altfel pot fi confiscate). In plus punga va trebui sa contina si dovada achizitionarii respectivului produs. In cazul in care sunteti in tranzit, este important sa nu deschideti ambalajul inainte de ultimul control de securitate. Sunteti rugati sa cooperati cu personalul companiei aeriene, dar si cu personalul responsabil cu securitatea din cadrul aeroportului.

Termene si conditii pentru circuitele de grup

Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Eturia nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora.

Agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroport sau de program, datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Eturia nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea Turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa Agentiei sumele generate de aceasta situatie.

Eturia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza). Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat. Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este este cea atribuita oficial de catre ministerele de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta standardele locale. Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

Documente necesare pentru achizitionarea unui pachet turistic

  • Copie dupa pasaport (pasaportul trebuie sa aiba valabilitate minim 6 luni de la data terminarii excursiei);
  • Copie dupa cartea de identitate;
  • Adresa de domiciliu (daca difera de cea din CI);
  • Numar de telefon valabil;
  • Adresa e-mail;
  • Adresa de corespondenta (adresa la care vor fi trimise documentele de calatorie).

Termene si conditii de plata

Daca nu este specificat altfel, se aplica urmatoarele termene de plata:

  • Pentru zborurile internationale plata se face integral in momentul emiterii biletelor;
  • Pentru serviciile la sol: 50% la confirmarea rezervarii; 50% cu 60 de zile inainte de plecare;
  • Pentru solicitari cu mai putin de 60 de zile inainte de data plecarii, plata se face integral la data rezervarii
  • Facturarea serviciilor se va face in EUR, USD sau RON, iar plata serviciilor se va efectua in baza facturilor emise de Eturia ( la cursul bancii agentiei, inscris pe documentul de plata), prin transfer bancar, ordin de plata, card de credit / debit sau in numerar in limita a 10.000 Ron pentru clientii Persoane Fizice si 5.000 Ron pentru clientii Persoane Juridice.

Conditii de anulare si penalitati

Conditiile de anulare ale unui pachet turistic, precum si cuantumul penalitatilor sunt prevazute separat in Anexa 1 la contractul cu Turistul, care se incheie atunci cand se achizitioneaza respectivul pachet. Penalizarile se pot ridica pana la 100% din valoarea pachetului turistic.

Modificarea termenilor si conditiilor

Eturia isi rezerva dreptul de a modifica oricand si in orice mod prevederile din Termeni si Conditii, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vrea formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata neconditionat si in totalitate de catre Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare a acestuia, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta imediat accesarea Site-ului si/sau utilizarea in orice mod a serviciilor Eturia.

Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-ului prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din, sau in legatura cu acesti Termeni si Conditii va fi solutionat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu va fi posibil se va apela la instantele judecatoresti, competenta revenind instantei din raza teritoriala a municipiului Piatra Neamt.

Pentru orice intrebari sau nelamuriri cu privire la termenii si conditiile de utilizare a Site-ului, precum si despre drepturile de proprietate intelectuala si politica de confidentialitate, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0233.22.88.48, sau la adresa de e-mail office@eturia.ro.

Procesarea datelor cu caracter personal

1. Scopul si domeniul de aplicare al prezentei Notificari

Eturia respecta intimitatea dvs. si se angajeaza sa va protejeze datele personale. Aceasta notificare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal (denumita in continuare “Notificare”) are rolul de a va oferi informatii relevante cu privire la modul in care prelucram datele dvs. personale atunci cand vizitati site-ul nostru sau cand ne furnizati, prin orice alta modalitate datele dvs. personale (cum ar fi: telefonul, email, cv), atunci cand achizitionati servicii turistice, atunci cand va inscrieti la newsletter-ul nostru, cand participati la o calatorie sau cand cereti o oferta de la noi etc.

Acest site este destinat numai persoanelor majore si singurele situatii in care colectam date referitoare la copii sunt cele in care rezervati oferte turistice si pentru copii dvs.

Aceasta Notificare va informeaza cu privire la operatiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal (astfel cum sunt acestea definite de legislatia relevanta in materie, incluzand Regulamentul general privind protectia datelor 2016/679 - denumit in continuare „GDPR') efectuate de catre Eturia, in considerarea calitatii acesteia de operator de date cu caracter personal.

Operatorul datelor dvs. cu caracter personal este ETURIA S.R.L. si este responsabil de datele dvs. personale (denumita in continuare 'Eturia', 'noi' sau 'nostru' in aceasta Notificare).

2. Operatorul datelor dvs. personale si datele de contact ale Responsabilului cu protectia datelor

Operatorul datelor dvs. cu caracter personal este ETURIA S.R.L., avand sediul social in Mun. Piatra Neamt, str. 1 Decembrie 1918, nr. 58, jud. Neamt, avand numar de ordine in Registrul Comertului J27/908/2007, cod unic de inregistrare RO 22067680 (denumita in continuare 'Eturia', 'noi' sau 'nostru' in aceasta Notificare).
In considerarea dispozitiilor legale aplicabile, Eturia a desemnat un Responsabil cu protectia datelor.
Daca aveti intrebari cu privire la aceasta Notificare, inclusiv orice solicitare cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal sau de exercitare a drepturilor dvs. legale, va rugam sa contactati Responsabilul cu protectia datelor utilizand urmatoarele date de contact:

  • (1) Email: dpo@eturia.ro
  • (2) Adresa de corespondenta: Mun. Piatra Neamt, str. 1 Decembrie 1918, nr. 60, jud. Neamt, Romania;

Este important ca datele personale pe care le detinem sa fie corecte si actuale. Va rugam sa ne informati daca oricare dintre detaliile pe care ni le furnizati ar trebui sa se schimbe, in timpul relatiei cu noi.

3. Legaturi externe

Acest site poate include link-uri catre site-uri sau aplicatii ale tertilor. Daca faceti click pe acele linkuri sau daca activati aceste aplicatii, este posibil ca tertii sa permita colectarea sau partajarea datelor despre dvs. Nu controlam aceste site-uri terte si nu suntem responsabili pentru Politicile lor privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Cand parasiti site-ul nostru, va rugam sa cititi Politicile fiecarui site pe care il vizitati.

4. Datele cu caracter personal pe care le colectam despre dvs.

Potrivit legislatiei in vigoare, “datele cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
Cand accesati site-ul nostru sau comunicati cu noi sau prestam servicii turiste sau orice alt tip de servicii pentru dvs., este posibil sa prelucram urmatoarele categorii de date cu caracter personal:

  • Date de contact si/sau identificare, incluzand: nume si prenume, adresa (domiciliul sau resedinta), numar de telefon, e-mail, seria si numarul actului de identificare (buletin/ carte de identitate/ pasaport), codul numeric personal precum si informatiile continute in aceste documente, voce, istoric convorbiri;
  • Date legate de serviciile solicitate, incluzand: informatii privind serviciile solicitate sau prestate, detalii privind platile catre si de la dvs., inclusiv contul bancar, date de contact si identificare pentru persoanele care participa in calatorii cu dvs., istoricul conversatiilor din cadrul grupurilor de pe WhatsApp;
  • Date referitoare la candidati (in cazul proceselor de recrutare), incluzand: detaliile candidatului, adresa de e-mail, adresa, angajatorul curent, istoricul locurilor de munca, educatie, licente/ certificari, informatii referitoare la studii precum si celelalte informatii incluse in curriculum vitae, materiale video transmise in cadrul procesului de recrutare.
  • Date folosite in scop de reclama, marketing si publicitate, incluzand: nume, prenume, imagine, voce, feedback transmis, ID (username/numele folosit pe reteaua sociala) si imagini cont retele sociale (in cazul ID-ului si imaginilor publicate pe conturie de retele sociale, Eturia va mentiona prezenta persoanei respective in pozele si clipurile video publicate pe conturile retelelor sociale sau pe site-urile apartinand Eturia).
  • Categorii speciale de date cu caracter personal, cum ar fi: cerinte dietetice care pot dezvalui credintele dvs. religioase sau filosofice si date privind sanatatea.

Colectam si procesam datele de mai sus numai in cazul in care este strict necesar pentru a furniza serviciile turistice pe care l-ati achizitionat. In plus, vom colecta si procesa categoriile speciale de date personale speciale mentionate mai sus, numai in cazul in care ne-ati furnizat consimtamantul dvs. explicit in acest sens.

Nu aveti nicio obligatie sa va dati acordul sa va procesam categoriile speciale de date cu caracter personal, cu exceptia cazului cand acestea sunt necesare pentru prestarea serviciilor solicitate. Cu toate acestea, fara consimtamantul dvs., nu vom putea lua masurile necesare pentru a furniza serviciile turistice pe care le-ati rezervat sau incercati sa le rezervati.

Numai in cazul in care aceste informatii sunt necesare pentru prestarea serviciilor turistice, daca nu ne furnizati datele respective si nu avem consimtamantul dvs. nu vom putea presta serviciile turistice solicitate.

5. Sursa datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal pot fi obtinute din urmatoarele surse:

  • direct de la dvs. atunci cand: solicitati o oferta de calatorie sau beneficiati de serviciile turistice pe care le oferim, cand va abonati la newsletter sau la alte publicatii, transmiteti feedback, participati la concursurile organizate, candidati pentru un post disponibil in cadrul companiei.
  • prin activitatile pe care le desfasurati in timpul perioadei cat beneficiati de serviciile turistice oferite, cum ar fi poze, istoricul conversatiilor din grupurile de pe WhatApp;
  • de la terti, cum ar fi in cazul in care primim datele dvs. personale de la terti care solicita prestarea de servicii turistice (persoane care calatoresc cu dvs. sau alte agentii de turism)

6. Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal

Eturia colecteaza, prelucreaza si utilizeaza datele cu caracter personal:

  • in scopuri care sa permita furnizarea unei oferte sau prestarea serviciilor turistice;
  • in scopuri care sa permita Eturiei sa isi indeplineasca scopurile legate de activitatea acesteia si obligatiile sale legale
  • pentru a permite initierea sau derularea unei relatii contractuale cu dvs.
  • in scop de reclama, marketing si publicitate;
  • in scopuri care sa va permita participarea la concursurile si evenimentele organizate de catre Eturia;
  • pentru exercitarea drepturilor si obligatiilor partilor rezultate din contractele semnate de parti sau in legatura cu servicile prestate;
  • in vederea protejarii intereselor partilor in promovarea de actiuni in justitie si apararea impotriva oricaror pretentii si procese;
  • in scopul asigurarii respectarii dispozitiilor legale referitoare la pastrarea si arhivarea datelor/ documentelor;
  • pentru exercitarea drepturilor Eturiei in conformitate cu prevederile legale si respectarea obligatiilor legale;
  • in scopuri subsumate scopului general de prestare servicii turistice.

Pentru evitarea oricarui dubiu, Eturia nu va folosi datele dvs. personale in scopuri de reclama, marketing si publicitate decat in masura in care va dati in mod expres consimtamantul de a face acest lucru.

Totodata, Eturia mentioneaza ca nu exista vreun proces decizional automatizat (incluzand crearea de profiluri) bazat pe datele dvs. cu caracter personal.

7. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Datele dvs. cu caracter personal vor fi divulgate in cadrul Eturia doar catre persoanele de conducere si catre alte persoane care au nevoie de acces la datele dvs. cu caracter personal („need to know basis”) pentru a-si indeplini atributiile specifice in scopurile enumerate la pct. 6 de mai sus sau in cazul in care acest lucru este necesar sau permis de legislatia aplicabila.

Eturia poate, de asemenea, sa furnizeze datele dvs. cu caracter personal unor terte parti care furnizeaza servicii in legatura cu serviciile turistice solicitate, servicii de suport IT sau servicii tehnice si organizationale (in legatura cu activitatile legate activitatea Eturia) sau catre consultantii legali, de audit sau catre alti consultanti sau furnizori ai Eturiei, numai in scopurile mentionate in aceasta Notificare. Eturia va exercita o diligenta adecvata in selectarea furnizorilor terti de servicii si va solicita ca acesti furnizori sa mentina masurile de securitate tehnice si organizationale adecvate pentru a va proteja datele personale si pentru a le procesa in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile.

Eturia poate, de asemenea, sa dezvaluie datele dvs. cu caracter personal autoritatilor, dupa cum este necesar sau permis de prevederile legale, entitatilor care se ocupa de asigurari, consultantilor externi si/sau instantelor de judecata. Datele dvs. cu caracter personal vor fi divulgate unor astfel de terti doar in masura in care este necesar in legatura cu executarea contractelor, cu activitatile Eturiei si/sau cu scopurile enumerate punctul 6 de mai sus.

8. Transferul datelor cu caracter personal in afara UE sau SEE

Multi dintre furnizorii externi de servicii turistice se afla in afara Uniunii Europene (UE) sau a Spatiului Economic European (SEE), astfel incat prelucrarea datelor dvs. personale va implica un transfer de date in afara UE sau a SEE.

In cazul in care ati efectuat o rezervare a serviciilor turistice care sunt localizate sau care urmeaza sa fie indeplinite in afara UE sau a SEE, suntem obligati si suntem autorizati sa transferam datele dvs. personale furnizorului de servicii pe care l-ati achizitionat, in afara UE sau SEE, pentru a indepliniti contractul pe care il avem cu dvs.

In cazul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate in scop de reclama, marketing sau publicitate si sunt postate pe retelele sociale sau sunt transmise prin WhatApp, transferul datelor cu caracter personal va avea loc pe serverele retelelor sociale care pot fi localizate inclusiv in afara teritoriului Uniunii Europene, inclusiv in Statele Unite ale Americii.

Va rugam sa ne contactati daca doriti informatii suplimentare cu privire la mecanismul specific utilizat de noi atunci cand transferam datele dvs. personale in afara UE sau a SEE.

9. Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

Temeiurile juridice ale operatiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal descrise in prezenta Notificare sunt: (i) executarea unui contract la care sunteti parte sau pentru a face demersuri inante de incheierea unui contract, (ii) interesele noastre legitime si/sau necesitatea de a incheia sau de a executa un contract, in conformitate cu dispozitiile legale privind confidentialitatea datelor si (iii) consimtamantul dvs.

Interesele noastre legitime sau cele ale unei terte parti includ cerintele noastre de a utiliza datele dvs. personale in litigii, anchete ale autoritatilor, prelucrarea datelor in scop de reclama, marketing sau publicitate sau in alte scopuri legale care implica Eturia.

10. Securitatea datelor

Eturia mentine masurile de securitate fizice, tehnice si organizatorice pentru a proteja datele cu caracter personal impotriva distrugerii, pierderii, modificarii, dezvaluirii, restrictionarii sau accesarii accidentale, ilegale sau neautorizate, indiferent unde sunt procesate.

Politica noastra de securitate reglementeaza modul in care va protejam datele cu caracter personal; o copie a acestei politici de securitate poate fi obtinuta de la Responsabilul cu protectia datelor.

11. Durata prelucrarii/ stocarii datelor cu caracter personal

Intentionam sa pastram datele dvs. cu caracter personal exacte si actualizate. De asemenea, ne straduim sa pastram datele dvs. cu caracter personal nu mai mult decat este necesar pentru a indeplini scopurile enumerate in prezenta Notificare sau decat cele impuse de lege.

In acest sens, va informam ca Eturia pastreaza datele dvs. cu caracter personal pe intreaga durata a contractului dvs. incheiat cu Eturia precum si o perioada prevazuta de legislatia in vigoare dupa data incetarii relatiei dintre dvs. si Eturia.

In plus, va rugam sa retineti ca anumite date cu caracter personal pot fi incluse si in anumite documente contabile ale Eturia, prin urmare trebuie respectata o perioada de pastrare extinsa, in conformitate cu legea aplicabila.

In cazul in care sunteti un candidat pentru un post oferit de catre Eturia (fara a fi formalizata vreo relatie cu Eturia), datele dvs. cu caracter personal puse la dispozitia Eturia vor fi pastrate pentru o durata de 1 an.

In ceea ce priveste datele cu caracter personal obtinute prin mijloace de supraveghere video, acestea vor fi mentinute pe o durata de maximum 30 de zile calendaristice de la data efectuarii inregistrarii, cu exceptia situatiilor cand exista motive temeinice pentru a fi stocate pentru o perioada mai lunga.

In anumite circumstante, putem anonimiza datele dvs. personale (astfel incat acestea nu mai pot fi asociate cu dvs.) in scopuri de cercetare sau statistice, caz in care putem utiliza aceste informatii pe o perioada nelimitata fara a va anunta in prealabil.

12. Prelucrarea datelor cu caracter personal in scop de reclama, marketing si publicitate

Captarea imaginii (fotografiere, video) sau utilizarea imaginii (fotografie, video) sunt permise doar cu consimtamantul dvs. prealabil iar in cazul minorilor doar cu consimtamantul prealabil al parintilor acestuia. De mentionat ca dreptul la imagine nu este un drept absolut, iar fotografierea si utilizarea imaginii unei persoane sunt permise chiar in lipsa unui consimtamant prealabil atunci cand acestea se fac cu buna credinta in exercitarea altor drepturi fundamentale cum este, de exemplu, dreptul la libera exprimare sau interesul nostru legitim pentru a asigurarea securitatea si paza persoanelor si bunurilor.

In cazul acordarii consimtamantului, Eturia va restrange utilizarea imaginii doar pe site-ul (site-urile) acesteia si doar pe mediile sociale principale, cum ar fi: FaceBook, Twiter, Instagram, WhatApp sau pe paginile de internet asociate Eturiei sau in cadrul afisarii in scop de reclama, marketing si publicitate in cadrul sediilor, evenimentelor sau prezentarilor.

Exista situatii, calatorii, evenimente de grup unde astfel de colectari ale imaginilor sau video sunt posibile, urmand sa fie anuntate anticipat si daca nu se doreste colectarea si prelucrarea se poate anunta organizatorul evenimentului sau Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal.

In cazul in care nu doriti sa mai prelucram datele dvs. cu caracter personal in scop de reclama, marketing sau publicitate, puteti sa va dezabonati de la primirea de newslettere prin accesarea link-ului din partea finala a newsletter-ului sau puteti sa solicitati acest lucru Responsabilului cu protectia datelor sau sa parasiti grupul de WhatApp din care faceati parte.

13. Drepturile dvs. in ceea ce priveste datele cu caracter personal

In conformitate cu dispozitiile aplicabile in ceea ce priveste datele cu caracter personal, va informam ca aveti urmatoarele drepturi, care pot fi exercitate prin adresarea unei cereri in acest sens utilizand datele de contact indicate in Sectiunea 2 de mai sus:

  • Dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate, insemnand dreptul dvs. de a obtine din partea Eturia o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, accesul la datele respective si conditiile in care sunt prelucrate (inclusiv scopul prelucrarii, categoriile de date prelucrate, destinatarii datelor);
  • Dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal, insemnand dreptul dumneavoastra de a ne solicita rectificarea datelor cu caracter personal inexacte sau completarea datelor incomplete.
  • De asemenea, dreptul la stergerea datelor dvs. cu caracter personal poate fi exercitat in anumite circumstante prevazute de legea aplicabila, incluzand: situatia in care datele cu caracter personal nu mai sunt necesare in legatura cu scopurile prelucrarii, situatia in care persoana vizata se opune la prelucrare si nu exista alte interese legitime care sa prevaleze pentru prelucrare, situatia in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal.
  • Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii, insemnand dreptul dvs. de a obtine din partea Eturia restrictionarea prelucrarii in urmatoarele cazuri: (i) contestati exactitatea datelor (restrictionarea va dura atat timp cat este necesar Eturiei sa verifice acuratetea datelor cu caracter personal); (ii) prelucrarea este ilegala si dvs. va opuneti stergerii datelor solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor; (iii) Eturia nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopurile mai sus mentionate, dar dvs. solicitati datele cu caracter personal pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau (iv) dvs. v-ati opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care Eturia verifica daca drepturile legitime ale Eturiei prevaleaza asupra drepturilor dvs.;
  • Dreptul de a va opune prelucrarii, insemnand dreptul dvs. de a va opune prelucrarii din motive legate de situatia particulara in care va aflati, atunci cand prelucrarea (i) se intemeiaza pe interesele legitime ale Eturiei sau ale unei terte parti, ori (ii) in masura in care este aplicabil, este realizata in scopul comunicarilor de marketing direct, implicand crearea de profiluri;
  • Dreptul de a nu fi supus unei decizii automate, inclusiv profilare;
  • Dreptul la portabilitatea datelor, insemnand dreptul dvs. de a solicita mutarea, copierea sau transferul datelor dvs. existente in baza de date a Eturiei catre o alta baza de date, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, in cazul in care prelucrarea se bazeaza pe un contract si este efectuata prin mijloace automate;
  • Dreptul de a depune plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si de a va adresa instantelor de judecata competente.

14. Modificari ale Notificarii

Daca ne schimbam substantial practicile privind datele cu caracter personal sau aceasta Notificare, vom emite o Notificare revizuita si/sau vom lua alte masuri pentru a va notifica cu privire la modificari, in conformitate cu legislatia aplicabila.

Cookies

Introducere

Site-ul https://www.eturia.ro utilizeaza cookie-uri. Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea cookie-urilor utilizate de site-ul https://www.eturia.ro. In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii, si ele nu se regasesc mai jos, ne puteti contacta la adresa de email dpo@eturia.ro.

Va rugam sa cititi cu atentie informatiile care urmeaza:

Acest website poate folosi cookie-uri atat proprii, cat si provenind de la terti, pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Deoarece va respectam dreptul la confidentialitate, puteti opta pentru blocarea anumitor tipuri de cookie-uri provenite de la acest site. Cookie-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

  • Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, pastrarea detaliilor de contact pentru diverse solicitari, pastrarea optiunilor pentru diverse servicii, salvarea anumitor preferinte in vederea reutilizarii viitoare.
  • Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai usor accesibile.
  • Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta.
  • Imbunatatesc eficienta publicitatii online.

Ce este un cookies?

Un 'Internet Cookie' (termen cunoscut si ca 'browser cookie' sau 'HTTP cookie' sau pur si simplu 'cookie') este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet 'pasiv' (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului). Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv. Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

  • Cookie-uri de sesiune - acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului (ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).
  • Cookie-uri Persistente - Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv - cunoscute sub numele de 'third party cookies' (cookieuri plasate de terti) - care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Mai exact daca ati cautat o anumita vacanta in site-ul Eturia sau ati completat cu datele dumneavoastra niste campuri, acestea vor ramane stocate o perioada si nu va mai trebui sa le recompletati. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex - preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

Care este durata de viata a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasit website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website ('cookie-uri permanente'). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookie-uri prin intermediul site-ului si ele se numesc 'third party cookies' pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

  • Cookie-uri de performanta a site-ului
  • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
  • Cookie-uri pentru geotargetting
  • Cookie-uri de inregistrare
  • Cookie-uri pentru publicitate
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Cookie-uri de performanta

Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. Exemple: - setarile volumului pentru video player - viteza de video streaming cu care este compatibil browserul.

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac. Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul - acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul - chiar si atunci cand sunteti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti inregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care il postati pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca nu ati selectat 'pastreaza-ma inregistrat', acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar. Aceste cookie-uri le folosim si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookieuri apartinand unei terte parti, pentu o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre vacante, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacante. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre contintul vizualizat, nu despre utilizatori. De asemenea, setam cookie-uri anonime si prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a va recunoaste ca vizitator al acelui site daca ulterior veti vizita site-ul nostru, va vom putea livra publicitatea bazata pe aceasta informatie.

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

O mare parte din publicitatea pe care o gasiti pe acest site apartine tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cat de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeasi reclama. Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile celor terte parti pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targetata si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea dvs pe acest site.

Alte cookie-uri ale tertelor parti

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site. De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet ( ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi)

De ce sunt cookie-urile importante pentru internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online - ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare. Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

  • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului - categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
  • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor - retinerea parolelor, preferintele de limba (Ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
  • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
  • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor - limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
  • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
  • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics - cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware. In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele. Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookie-urilor:

  • Particularizati-va setarile browser-ului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
  • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
  • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
  • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware. Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browser-ul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.
  • Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet - locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

Setari preferinte Cookie

Poti activa sau dezactiva cookie-urile apasand butonul de mai jos:

Cum pot opri Cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi Cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online. Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in 'optiuni' sau in meniul de 'preferinte' al browserului tau.


Pentru a dezactiva toate cookie-urile in browser, dă clic pe iconița corespunzătoare și urmărește instrucțiunile:

Chrome Firefox Internet Explorer Opera Safari

Date Fiscale

  • C.U.I.: RO 22067680
  • Nr. Reg. Com: J 27 / 908 / 2007
  • Capital social: 50.000 LEI

ANAT - Licenta de turism

  • Eturia este membru ANAT din 2007
  • Licenta de turism : Nr. 1362 / 05.03.2019
  • Capital social: 50.000 LEI
  • Descarca Licenta

Brevet de Turism

  • Punct de lucru Bucuresti:

    nr. 16821/22.07.2010

    Stoica Merlusca Florin Sorinel - director de agentie de turism tour-operatoare

  • Sediu social Piatra Neamt:

    nr. 16824/22.07.2010

    Shah Daniela - director de agentie de turism tour-operatoare

  • Descarca Brevetul

Contract cadru clienti

Asigurare insolvabilitate

  • Polita de asigurare - asigurarea privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare,

    Seria I, Nr. 57380/07.02.2024, emisa de Omniasig Vienna Insurance Group S.A.

    Perioada de valabilitate:09.02.2024-08.02.2025

  • Descarca Polita